снимки и текст: patriciakirilova.blogspot.com, Исторически паркЕдин млад българин показа на всички нас,

...
снимки и текст: patriciakirilova.blogspot.com, Исторически паркЕдин млад българин показа на всички нас,
Коментари Харесай

Българин създаде най-големия в света исторически парк и разшири България с 4000 км

снимки и текст: patriciakirilova.blogspot.com, Исторически парк

Един млад българин сподели на всички нас, че и една птичка пролет прави. С доста труд и отдаденост на родолюбиви дела, без циврене и хульосване на всичко българско, 42-годишният горнооряховец Ивелин Михайлов освен стимулира хиляди българи от целия свят да станат част от чудото, наречено ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК № 1 В СВЕТА.

Без непотребен звук той сподели величието на българския дух с неговата безгранична културно-историческа мощност и сложи монументи на български владетели, върнали свободата по български земи не на три морета, а на два континента - от Челе ди Булгария в Италия до град Тетюши в Татарстан. Отдалечени на 4 хиляди километра един от различен паметиците на Кубратовите синове Алцек и Котраг демонстрират Българската империя на духа, която е владяла света преди повече от 1300 години.

С откриването на Историческия парк край Варна се отбелязва за първи път 
Националния празник   " Ден на българския фолклор " – 22-ри юни, оповестява ВИП Комюникейшън.


 
Разположен в приключения си тип на над 700 декара повърхност на 33 км от град Варна, Исторически парк ще показа на всеки клиент интерактивно пътешестване до 10 000 години обратно във времето през петте столетия на  човешката цивилизация.
С грандиозна културно-развлекателна двудневна стратегия, включваща национални танци, музикални осъществявания, занаяти, ритуали, традиции, бойни демонстрации, игри и надсвирвания ще бъде отворен входа към Исторически парк. Празникът ще означи и едно второ значимо за българската история и дух събитие - първият Национален ден на българския фолклор.



Пищен вечерен концерт на „ Булгара-симфони “- група Булгара и Симфоничен оркестър към Варненската опера; атрактивно кукерско показване, шоу от преобразени в средновековни доспехи виртуози на огъня „ Палячи “, атрактивни авторски спектакли в осъществяване на Ансамбъл „ Чинари “ - „ Траки “ и „ Прабългари “ са единствено дребна част от събитията по откриването на културно-историческия атракцион, предстоящ с неспокойствие от хиляди българи у нас и живеещи в чужбина.

Входът за събитието е безвъзмезден, а цялостната стратегия ще намерите тук.

В началото на юни Ивелин Михайлов поведе публична делегация от представители на фондация „ Въздигане “ в град Челе ди Булгерия, Италия. Там за четвърта поредна година бе отелязано слагането на паметника на Кубратовия наследник Алцек. Паметникът е подложен в центъра на град Челе ди Булгерия, на едноименния площад Алцек. 
Управата и жителите на Челе ди Булгерия, побратимен с град Велики Преслав, и представители на Фондация „ Въздигане “ поставят всяка година старания за развиване на партньорство сред двете страни с съществена цел възобновяване на взаимната ни история и просвета на достоверен и понятен език, както и основаване на условия за посещаване и културен продан. 
Събитието беше маркирано с няколкодневен фестивал, целящ да покаже забавни непокътнати традиции, обичаи, фолклор, облекла, възстановки, както от локалните поданици, по този начин и от българите. Тези събития се стремят да поддържат дейна паметта на народите, населяващи земи, заселени от нашите предшественици. Тържествата, с изключение на от локалните поданици, бяха посетени и от български учебни заведения в Италия, които поддържат запазването на българското съзнание зад граница.



По време на тържествата Ивелин Михайлов бе разгласен за притежател на почетната премия Алцек, която ще бъде връчена в края на месец юни в Италия. 


Паметникът на Алцек е първият монумент, подложен на български държател на непозната територия, където в миналото са се заселили великите българи. Град Челе ди Булгерия се намира в подножието на планина Булгерия, а част от локалното население учи български език и даже пее нашия химн. 

На 27.07.2019 година ще бъде подложен и различен монумент на български държател на непозната територия. Това ще бъде паметника на Кубратовия наследник Котраг в град Тетюши, Татарстан. Фондация „ Въздигане “ и кметството на град Тетюши, Татарстан си партнират за слагането на монумент на Котраг, вторият наследник на царя на царете Кубрат и създател на Волжка България (днешен Татарстан). 
Паметникът ще бъде подложен на връх над река Волга с пряк аспект към град Болгар, тогавашната столица на Волжка България. На брега на Волга дебаркират повече от 100 кораба на сезон, а всички туристи слизат да прегледат града като стартират първо от върха. На мястото, където ще бъде подложен паметника. Изследванията сочат, че в миналото е имало населено място, а локалните дефинират мястото като енергийна точка за града си.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР